fbpx

Coworkers giver mulighed for sparring mm.

En ærlig guide til coworking

Selvfølgelig er det både fedt og spændende, at få muligheden for at flytte sit arbejdsliv ind i et splinternyt fællesskab. Hvad end du kommer hjemme fra dagligstuen eller fra et kontor, hvor du sidder mutters alene, er der sandsynligvis nogle ting, du måske ikke havde overvejet i forbindelse med en start på et kontorfællesskab.

Dette indlæg kan du opfatte som en guide, der er skabt på virkelige erfaringer fra en masse coworkers hos kontorfællesskabet Mama I Made It. De kan berette om alt fra distraheringer til noget så simpelt som at have en dårlig dag. Men er disse ting udelukkende dårlige, eller findes der også fordele i blandt? Her vil du blive klædt på til at tage din egen hverdag til nye højder i et ganske friskt arbejdsmiljø. 

 

Kaffemaskinen skal deles

En gennemgående erfaring blandt coworkerne på MIMI er, at man giver op på det komplette privatliv. Medmindre man er sidste mand på kontoret den dag, vil der altid være andre, der er interesserede i dig. Det betyder dog ikke, at der aldrig kan opleves arbejdsro, for selvfølgelig er der en fælles ambition om, at skabe et succesfuldt arbejdsmiljø. Det haltende privatliv kommer mere til syne andre steder – i hvert fald hvis man spørger gutterne bag SellersPoint.

Et aflukket kontor hos Mama I Made It

Man skal jo lige vænne sig til, at kaffemaskinen skal deles med andre” siger Anders Visborg med et smil. Men lige netop privatlivet er noget han fastholder. SellersPoint sidder nemlig på et aflukket kontor i forlængelse af et større coworkingspace, og det drager de store fordele af. Muligheden for at kunne åbne og lukke deres kontor alt efter dagens temperament er, ifølge dem, noget der opvejer alle de små forstyrrelser, man ikke ville opleve derhjemme.

Men betyder det, at det kun er fedt at være i et kontorfællesskab, hvis man kan spærre sig inde? Det kommer an på, hvordan du selv arbejder bedst – og det kan selvfølgelig variere. For hverdagen kan lede op til alverdens samtaleemner, både erhvervsrelaterede såvel som det stik modsatte. Dog er der nærmest kun positive erfaringer at hente blandt coworkerne på kontorlandskabet i relation til dette.


En velkommen distrahering

Blandt coworkerne er der bred enighed om, at et kontorfællesskab kan være for offentligt, hvis man har en dårlig dag. Der er dog mindst ligeså bred enighed om, at denne offentlighed er hele essensen til at have sådan en arbejdsplads. Den digitale markedsføringsguru (og MIMI-coworker) Daniel Hedegaard siger det så præcist selv:

Der vil naturligt være flere forstyrrelser, end når man bare sidder derhjemme. Man har bare lettere ved at falde i snak med folk, hvilket over en dag godt kan blive til meget ‘spildtid’ – men de små afbræk er netop hele årsagen til, at jeg flyttede herind

Hvad end disse små afbræk kommer i frokostpausen eller i tekstarbejdet, er det en nødvendig del af coworking. De er med til at vende en ellers lang og uoverskuelig arbejdsdag på hovedet, og i stedet skabe et arbejdsmiljø med plads til alt fra seriøsitet og professionalisme til fodboldsnak og dårlige jokes.

 

For at gøre en lang historie kort…

Det kræver villighed. Hvis ikke man har lyst til at give lidt af sig selv til andre, vil man aldrig få noget ud af et kontorfællesskab. Uanset hvor man sidder og arbejder vil der komme udgifter – enten økonomiske eller sociale. Det handler om, at finde den bedste måde at opveje disse udgifter på. Blandt coworkerne hos MIMI er der en konsensus omkring, at man i flok kan gøre dette. Her er sparring, synergi og samarbejde nemlig kerneværdierne. Så hvis du er klar til at være en del af et større fællesskab, så har du allerede fundet din næste kontorplads, lige her.